Természet és Kultúra egyben
Mexikó, a maja kultúra és természet, valamint Latin Amerika szerelmeseinek


Rólunk

KIK VAGYUNK MI???

Íme egy rövid bemutatkozás:

 

Katona Andrea

- már tizenéve van a turizmus szakmában, a Car-Tour utazási irodánál majdnem 10 évet töltött el. Latin-Amerika szeretete és ismerettsége már egy régi és hosszú folyamat. Mexikóban már 12. éve idegenvezet, bejárta többször a Yucatán félszigetet, de Mexikón kívül Gáborral már a többi Latin-amerikai ország ismerettségére is szert tett. Köztük Guatemala, Belize, Honduras, Costa Rica, Kuba... és mellettük Dél Amerika országai is sorra kerültek. Az idegenvezetés számára szinte gyerekkori álom volt, bár régésznek is készült, de azt is érezte, hogy neki nyelvérzékét, emberekkel való kapcsolatteremtő készségét és persze utazás szeretetét, megismerés vágyát kell egy munkába öltenie és ez nem lehet más, mint az idegenvezetés. Hónapokig volt idegenvezetőként Tunéziában és évekig Sziciliában is, melyek szinétn szívéhez nagyon közel álló helyek. Ezek mellett, ha még jut idő imád még utazni, utazni és utazni párjával-férjével-társával – Gáborral- , járni a dzsungeleket, a maya és egyéb indián kultúrák nyomait keresni, fotózni a természetet, embereket... Andi nagy fotós, gyerekkora óta volt fényképezőgépe és Édesapjától tanult sokat e szép hobbiról.

Több nyelvet beszél, de mindig is főleg a latin nyelvek szeretete volt a legnagyobb számára. Olasz nyelvi végzettségének köszönhetően is minden érdekli ami a nyelvekkel, nyelvészettel kapcsolatos. Pl. tudtad azt, hogy a maya és az ősi magyar nyelv között vannak hasonlóságok-akár rokonság???:-)

 

Orbán Gábor

Már ő is tizenéve a turizmus szakmában, aki amellett, hogy szintén profi idegenvezető zoológus is s azzal tudja megfűszerezni a turákat, hogy beleadja a helyi fauna es flóra ismerettségét! Gábor remekül ismeri az itteni madár- és állatvilágot és vele együtt egy túra igazi kalandtúrává válhat.:-) Ő szintén nagy utazó és Andival együtt járják a viágot. Gábor az ökoturizmust kedveli a legjobban, Magyarországon és a környező országokban is visz utasokat különbözö madarász és egyéb állatles programokra, de ezenkívül természetesen Latin Amerikában is és Afrikában is. A természetfotózás szerelmese és csodás képeket készít madarakról, állatokról.

 Ő már gyermek kora óta tudta azt, hogy neki meg állatos munkát kell majd végeznie, neki egy mese sem volt elég jó, ha nem volt benne legalább egy állat.:-) Aztán tanár lett belőle, pedig annak aztán nem készült, de nagyon megszerette és 15. évig úzte is e csodás szakmát. Közben jött a lehetőség arra, hogy megcsinálja saját cégét és ezáltal álmát is. Ez az ecoturizmuson alapuló turizmus. Álma végül teljesült és Andival együtt a mai napig együtt csinálják a túrákat. Andi tanul Gábortól. Ga'bor pedig Anditól és így remekül kiegészítik egymást. Mindketten imádják, amit a másik csinál és tud és amikor nem dolgoznak, akkor együtt fotozzák a világ sok szépségét, madár-állatvilágát, az embereket és a tájakat.

ÉS PONT EZ AZ AMI MIATT A MI TÚRÁINK MÁSOK, MINT A TÖBBI IRODÁÉ, MI EGY PLUSZT ADUNK!

KULTÚRA ÉS TERMÉSZET EGYBEN - ez a mi jelszavunk.

A túráinkban megpróbáljuk összekombinálni e két különböző szempontot. Akik velünk jönnek el Chichen Itzába, Tulumba vagy Cobába vagy bárhová máshová, de leginkább egy körútra azok nem egyszerűen csak egy maya romváros meglátogatásán fognak résztvenni, hanem a térség állatvilágát is probáljuk megmutatni nekik. Pl. csodás madarakat: tukánokat, papagájokat..., lepkéket és a kisemlósöket: koatimundi, pecari, aguti...A madarak közt olyanokat is láthatunk, amik csak itt élnek a térségben, sehol máshol a világban. Hiszen, ahogy már többször is leírtuk ez egy olyan ország, ahol e két dolog szinte elválaszthatatlan egymástól, hiszen sokszor a piramisok, ősi városok egy csodálatos dzsungeles környezetben találhatók s bizonyára Ti is észre fogjátok venni és tőlünk meg sok érdekességet hallotok majd arról, hogy ez a környezet, az állatok, növények mennyire fontosak és részei az indiánok életének.

Ha valaki jobban érdeklődik az állatvilág iránt, akkor akár messzebbre is elmerészkedhetünk, olyan helyekre, ahol az itteninél még nagyobb és élénkebb az állatvilág. És ha szerencsénk van... akkor még nagymacskát is láthatunk! Mi már láttunk jaguárokat vadonban, -lásd saját fotókat a fotógalériában- tehát ez is mutatja, hogy a nagymacskafélék is valóban élnek itt a térségben! Bár, azt sajnos nem tudjuk megígérni, hogy minden alkalommal jaguárokat fogunk látni a dzsungelekben, azt meg plane nem, hogy még párosodni is fognak elöttünk, de azt mindenképpen, hogy sok szép színes madarat, lepkét láthatunk. És ehhez profi idegenvezetést és felszerelést is biztosítunk: távcső, teleszkóp, madár és emlős könyvek, hogy Ti is velünk tudjátok élvezni a látványt!:-)

MINDEZEK MELLETT MÉG:

-TÚRÁINK KISCSOPORTOSAK VAGY PRIVÁTOK,

-CSALÁDI HANGULATÚAK,

-CSAKIS MAGYAROKNAK, MAGYARUL, MAGYAR VONATKOZÁSOKKAL

-2 IDEGENVEZETŐVEL

A fotógalériában saját képeinket találhatjátok meg!

S ha már Mexikót sikerült velünk megnézned és vágysz egy kicsit másra, akkor ke'rdezz minket tova'bbi tu'ra'inkrol a te'rse'gben!

VÁRUNK TITEKET, LEGYEN AZ LATIN AMERIKA BA'RMELY ORSZA'GA IS!